جامعه
12 خرداد 1403 13:47

فضای مجازی پناهگاه امن سوداگران سلامت!

این روزها برخی داروهای تقلبی و قاچاق با بسته بندی‌های جدید و جعلی به جای داروی اصل وارد بازار دارویی کشور شده و فروخته می‌شوند.
فضای مجازی پناهگاه امن سوداگران سلامت!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کمیل نیوز،«بچه‌ام تازه عمل پیوند شده، بی‌قراری می‌کند، تمام‌ شب از این داروخانه به آن داروخانه، خیابان به خیابان گشتم، نبود که نبود. مجبور شدم از طریق مجازی داروها را با ده برابر قیمت بخرم اما هیچ تاثیری در کاهش دردهای فرزندم ندارد.» این صحبت مادری است که فرزند خردسالش به تازگی عمل پیوند عضو انجام داده است.
روز گذشته رئیس پلیس فتای تهران سرهنگ گودرزی از دستگیری دو متهم فروش غیر مجاز محصولات سلامت محور در فضای مجازی خبر داد. وی می‌گوید که بالغ بر ۵۰ هزار فقره انواع داروهای کمیاب که برای پیوند اعضا استفاده می‌شوند را از دو متهم کشف و هر دو متهم دستگیر شدند.
دستگیری سوداگران سلامت در کشور به این مورد ختم نمی‌شود. مرداد سال گذشته وزارت اطلاعات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شبکه‌ گسترده‌ خانواده‌ بهاییِ قاچاقچی و اخلالگر در موضوع دارو را بازداشت کرده است.
اواخر سال گذشته نیز دادستان عمومی و انقلاب  سیستان و بلوچستان از بازداشت اعضای شبکه قاچاق دارو خبر داده بود. از این متهمان تعداد ۲ هزار و ۵۵۰ عدد شربت تریاک، ۶۰۰ عدد شربت متادون  و ۲۲ هزار عدد قرص متادون کشف و ضبط شده بود.

رئیس پلیس فتای تهران سرهنگ گودرزی می‌گوید در ماجرای دستگیری اخیر ۱۰۰۰ قلم از این دارو‌ها، دارو‌های سقط جنین بود که در مطب زیرزمینی کشف شد. این دارو‌ها از طریق مجرمین سایبری در فضای مجازی فروش می‌رفت.
بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو ۹۸ درصد دارو‌های مورد نیاز کشور تولید داخل است و این میزان قاچاق دارو تنها مربوط به دو درصد از دارو‌هایی است که تولید آن‌ها توجیه اقتصادی برای کشور ندارد.
بر اساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر در دنیا قربانی مصرف دارو‌های تقلبی و قاچاق می‌شوند. همچنین، بر اساس اعلام این سازمان حدود ۲۵ درصد از دارو‌های عرضه شده در بازار مصرف جهان تقلبی هستند که این موضوع نگرانی جدی در جامعه جهانی ایجاد کرده است.
رئیس هیئت‌مدیره سندیکای مواد مؤثره دارویی فرامرز اختراعی دلیل قاچاق دارو را مصرف بالای داروی بیماری‌های خاص، تجویز غیرقانونی برخی پزشکان و درخواست برندهای خارجی که تولید داخل دارند را عنوان می‌کند و می‌گوید همین موضوع بر افزایش قاچاق دارو دامن می‌زند.
مشاور سازمان غذا و دارو سجاد اسماعیلی به فارس می‌گوید ستاد مبارزه با قاچاق اعلام کرده پس از ساماندهی بازار ارز دارو ۶۲ درصد کشفیات دارو کمتر شده است. اغلب دارو‌ها در کشور تولید می‌شوند و نیازی به واردات‌ نیست. اثربخشی داروی ایرانی مورد تأیید است و نباید پزشکان به مصرف داروی خارجی دامن بزنند.

رئیس سازمان غذا و دارو سیدحیدر محمدی می‌گوید درحال حاضر تولید، واردات و توزیع داروها در سامانه تیتک رصد می‌شود. می‌توانیم رصد کنیم دارو تحویل کدام بیمار شده است تا دارو از زنجیره تامین و توزیع خارج نشود.
وی ادامه می‌دهد، داروهای قاچاق هیچ اعتباری ندارند و ممکن است تقلبی باشند و برای بیمار عوارض ایجاد کنند. داروخانه حق فروش داروی قاچاق را ندارد و در صورت فروش با آن‌ها برخورد خواهد شد. لذا توصیه می‌شود مردم دارو را از داروخانه و مراکز معتبر تهیه کنندتا دچار عارضه نشوند

نویسنده:
منبع: فارس
برچسب ها
دیدگاه ها (0)
3 + 11 =